До написання Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності-2022 долучились члени Волонтерського штабу "Українська команда" Вінниччини
12:30 09.11.2022
272

Команда Волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини на чолі з Геннадієм Ткачуком долучилися до написання Всеукраїнського Радіодиктанту національної єдності!

Дана подія дала можливість продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків!

«Участь у цьому багаторічному флешмобі – не просто перевірка на грамотність. Це можливість відчути себе частиною великої нації. Духовно, навколо рідної мови, поєднатися з усіма українцями світу! Говорімо, думаймо, мріймо українською! Дбаймо про культуру нашого мовлення. Читаймо паперові книги рідною, солов‘їною! Возвеличуйте нашу Україну й поза межами держави!», - зазначив голова Вінницької обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Геннадій Ткачук.

Цьогорічний диктант називався "Твій дім". Авторка  - українська письменниця і режисерка, член Українського ПЕНу Ірина Цілик. Читала текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Радіодиктант транслювали на всіх платформах "Суспільного", а також на хвилях "Українського радіо" та "Радіо Культура", на сторінці ФБ Суспільне Новини, ютуб-каналі Українського радіо та Суспільне Новини; у додатку suspilne.radio або Дія.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також