Американські конгресмени здіснили поїздку до Києва: результати
10:00 24.07.2022
256

Двопартійна делегація Конгресу, у складі голови Комітету Палати представників у справах збройних сил Адам Сміт, конгресмена-демократа від штату Вашингтон, та конгресмен-республіканець Майк Уолтс з Флориди, сенатори -демократи Елісса Слоткін зі Штату Мічиган і Майкі Шеріл з Нью-Джерсі, зустрілися у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони Олексієм Резніковим.

Представники Конгресу наголосили, що «президент Зеленський і народ України продовжують надихати світ мужньою боротьбою за свою свободу, суверенітет і демократію».

Делегацію американських конгресменів, яка побувала в Україні, глибоко вразили побачені руйнування на околиці Києва, але також і опір, який чинять українці, і міжнародна єдність на захист України. Про це йдеться в спільній заяві конгресменів, виданій учора.

Американські законодавці наголосили, що «ціна провалу путіна лягла не лише на російську економіку чи російську армію, яка втратила тисячі солдат через його стратегічні помилки», але і зруйнувала життя багатьох українців.

Під час зустрічі у Києві президент України Володимир Зеленський подякував представникам Конгресу за підтримку і відзначив, що цей візит є «вагомим сигналом підтримки України, її суверенітету й територіальної цілісності».

«Цінуємо допомогу Сполучених Штатів у захисті нашої території, нашої землі й українського народу. Я хотів би подякувати за лідерську позицію Сполучених Штатів Америки президентові Байдену та Конгресу США, де ми маємо важливу двопалатну й двопартійну підтримку», – наголосив Володимир Зеленський. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також