Біля узбережжя України виявили судно, яке забруднило воду в Чорному морі
14:04 28.08.2021
265

Спільними діями прикордонної авіації та Морської охорони виявлено забруднення територіального моря і внутрішніх вод України. Винуватці компенсували державі майже 150 тисяч гривень збитків. Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

Під час повітряного патрулювання над Чорним морем екіпажем літака Окремої Одеської авіаційної ескадрильї було виявлено великі бурі плями навколо одного з вантажних суден закордонного прямування, що перебувало на рейді порту Чорноморська.

Для встановлення обставин і вжиття відповідних заходів негайно було проінформовано Державну екологічну інспекцію та інші правоохоронні органи. До місця події вирушив катер Морської охорони з представниками екоінспекції та відділу спеціальних дій на борту.

На підставі відібраних аналізів та проведеного огляду судна було встановлено, що забруднення моря здійснено судном під прапором Барбадосу, яке прибуло з Болгарії для завантаження зерном.

Незважаючи на завершення вантажних операцій та готовність капітана судна вирушити далі за маршрутом, на вихід судна з порту було накладено заборону до сплати відшкодування в дохід України у розмірі близько 150 тис. грн.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також