Завершився хресний хід з Браїлова до Почаєва. Зустріч у Почаївській лаврі (ФОТО)
15:00 27.08.2021
404

26 серпня 2021 року завершився традиційний хресний хід до Успенської Почаївської лаври, який розпочався на свято Преображення Господнього у Свято-Троїцькому Браїліському жіночому монастирі. 

Вже 20-й рік поспіль паломники з Браїлова йдуть до Почаєва, щоби відсвяткувати разом з прочанами з усієї України престольне свято Почаївської лаври – Успіння Пресвятої Богородиці. Як і у попередні роки, очолює хресну ходу священик Браїлівського монастиря архімандрит Іоасаф (Ковецький), якому допомагають священики з Вінницької єпархії. Серед вірян, як зазначив о.Іоасаф, не лише жителі Вінниччини, але й паломники з Житомирської, Хмельницької та інших областей. Паломники подолали 285 км.

Упродовж всього шляху паломники співали молитви й акафисти, священики читали молитви за Церкву Христову і за мир в Україні.

За декілька кілометрів до Почаєва хресну ходу зустрів митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. Архієрея та паломників біля воріт лаври святково зустріли насельники обителі. В монастирі митрополит також вклонився Почаївській іконі Божої Матері та мощам преподобних Іова і Амфілохія Почаївських.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також