Британії загрожує енергокриза - пожежа пошкодила ключовий кабель
15:01 16.09.2021
258

У Великій Британії пожежа пошкодила ключовий силовий кабель, по якому країна отримує електроенергію з Франції, що посилило енергетичну кризу в країні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

Як пише видання, зараз у Британії електроенергії настільки не вистачає, що будь-які інші аварії в електромережі або несподівані відключення електроенергії можуть залишити мільйони жителів країни без електроенергії.

Зазначається, що Велика Британія є чистим імпортером електроенергії. Постачання електрики з Франції, найбільшого експортера країни, здійснюються через два кабелі.

Після інциденту поставки з Франції скоротяться. Враховуючи, що половина пропускної здатності буде відімкнена до березня 2022 року, дефіцит електроенергії суттєво вплине на ціни наступного року. Інші потужності повинні бути підключені до 25 вересня, але це буде залежати від ступеня пошкодження та від того, чи можна безпечно експлуатувати кабель, йдеться у повідомленні.

«Якщо ми не почнемо виправляти ситуацію, то цієї зими ми зіткнемось із відключенням електроенергії», - сказала Кетрін Ньюман, генеральний директор Limejump Ltd., підрозділу Royal Dutch Shell Plc, в ефірі Bloomberg TV.

У липні цього року генеруюча компанія National Grid попереджала, що їй, можливо, буде складно задовольнити попит на електроенергію в період пікового зимового споживання.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також