День Вінниці на Майдані Незалежності: об’ємні інсталяції, виставки та концерт
13:10 05.09.2021
390

11 вересня Вінниця відзначатиме День народження. Традиційно,  святкування розпочнеться урочистим відкриттям о 14:00 на Майдані Незалежності. Тут виступатимуть гості з Києва – жіночий оркестр України «Queen Orchestra» та  чоловічий вокальний секстет «ManSound». Також цього дня  усі охочі  матимуть можливість долучитись до майстер-класів, які пройдуть неподалік водограю «Мушля», та  відвідати виставку, на якій  буде представлена муніципальна символіка, а ще ознайомитись з візуальним проєктом «АVE-Вінниця!». Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Урочиста церемонія відкриття свята відбудеться 11 вересня о 14:00 на Майдані Незалежності. А з 14:30 до 18:30 на головній  сцені Вінниці  для шанувальників класичної музики виступатимуть симфонічні колективи України. 

«Символічно, що розпочне святковий концерт  Вінницький симфонічний оркестр.  Він має багато шанувальників у рідному місті. Оркестр неодноразово брав участь у музичних фестивалях, грав з провідними українськими та закордонними солістами, співпрацював з іноземними диригентами. Також для меломанів виступить чоловічий вокальний секстет «ManSound». Цей колектив справжнє «вокальне 3D». Шість вокалістів замінюють на сцені цілий оркестр. Вони виконують українські народні пісні та джазові композиції. Секстет «ManSound» побував у десятках країн на трьох континентах, а 11 вересня виступатиме для вінничан», - розповідає директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

На Майдані Незалежності також виступить Єдиний жіночий оркестр в Україні «Queen Orchestra». Це – 17 музиканток, які на 20 інструментах виконують твори у різних стилях – від класичних хітів до джазу та  року.

А в рамках проєкту «Вінницькі натхненники», який також проходитиме на Майдані Незалежності актори муздрамтеатру ім. Садовського в образах відомих історичних постатей – Михайла  Коцюбинського, Григорія Артинова, Натана Альтмана та Миколи Пирогова – будуть  спілкуватись з гостями свята. З ними можна буде зробити світлину на згадку на фотозонах та об’ємних інсталяціях. 

Також на Майдані Незалежності розгорнеться виставка муніципальної символіки. Тут буде представлено оновлену лінійку міських нагород  та комплект клейнодів Вінницького міського голови (Колар, Церемонійні печатки та Ключ). Експозицію доповнять почесні відзнаки Ради Європи (Приз Європи), які Вінниця здобуває упродовж останніх років. Йдеться про Європейський Диплом (2013 р.), Почесний Прапор (2015 р.) та Почесну Відзнаку Ради Європи (2020).

Цього дня вінничани та гості міста зможуть ознайомитись з Візуальним проєктом «АVE-Вінниця!». Це масштабні інсталяції, що презентують чотири історично вагомі осередки Вінниці: садиба М. Коцюбинського, Вежа Г. Артинова, особняк капітана Длуголенського та садиба М. Пирогова. Макет будівлі  Вежі  висотою  близько 3 метрів, а решта будівель в зріст дорослої  людини.  

Розгорнеться на Майдані Незалежності й інфо-центр «VinInfoPost» для промоції Дня міста. Тут будуть представлені листівки, буклети та карта свята. Працівники VinInfoPost будуть в уніфікованому одязі з хештегом та емблемою свята. 

А також на Майдані Незалежності проходитиме мистецький пленер «У колі друзів». Тут вінницькі художники та викладачі кафедри образотворчого мистецтва ВДПУ проведуть  майстер-класи для дорослих та дітей. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також