У Вінниці пройшов Всеукраїнський фестиваль дівочого футболу
20:10 04.09.2021
384

Третього вересня на стадіоні Вінницького міського Палацу дітей та юнацтва провели Всеукраїнський фестиваль дівочого футболу. Змагалися футболістки віком не старше десяти років. Організаторами виступили Українська асоціація футболу (УАФ) і Вінницька обласна асоціація футболу за підтримки УЄФА, повідомляє пресслужба Вінницької обласної асоціації футболу.

На старт вийшли збірні Вінницької області, Жмеринського району, Київської, Житомирської, Одеської і Хмельницької областей.  На урочистому відкритті були присутні голова Вінницької обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін, заступник начальника відділу жіночого футболу УАФ Руслан Діденко і куратор проєктів УЄФА в Україні Євгеній Столітенко.

- Ми намагаємося активно розвивати жіночий і дівочий футбол в країні. Такі фестивалі, окрім Вінниці, проводимо у Тернополі, Харкові та Кривому Розі. Для дівчат наймолодшого віку, 2011-2012 р.н., всеукраїнські змагання відбуваються вперше. Наша спільна мета – залучати все більше дівчат до занять футболом на постійній основі, – розповів Руслан Діденко.

-Головна мета сьогоднішнього фестивалю – щоб  команди з різних областей отримали позитивні емоції. Тут неважливим є результат. Вінницю для проведення фестивалю обрали не випадково. За останні три роки ми привезли із жіночих Всеукраїнських змагань 11 нагород різного гатунку, - розповів Ігор Гатауллін.

Кожна команда зіграла по три матчі. Переможців не визначали. Але всі учасниці отримали медалі та пам’ятні подарунки від організаторів. Діти та їхні батьки залишилися дуже задоволеними.

-Суперники сьогодні були важкими, але ми гідно ним протистояли. Я займаюся футболом вже близько трьох років, граю у захисті, – розповіла десятирічна Настя Авраменко (Чернігівська область).      

Також у рамках фестивалю вперше в Україні відбувся перший семінар-нарада, присвячена розвитку жіночого та масового футболу. На неї були запрошені тренери, вчителі та керівники районних громад Вінничини, які опікуються і розвивають дівочий футбол.

На семінарі були розглянуті питання вектору розвитку жіночого футболу в Україні та світі, популяризація цього напрямку у Вінницькій області, реалізація проектів УАФ та УЄФА з масового футболу («Відкриті уроки футболу») та дівочого футболу («Playmakers»). А також презентували змістовну книгу «Уроки футболу».

-«Уроки футболу» - посібник для вчителів фізичної культури і тренерів. Там дається матеріал із шкільної навчальної програми і моделі занять. Все це дає змогу зробити уроки цікавішими. Я є автором низки й інших моїх посібників щодо розвитку спорту № 1 , – розповів автор книги Євген Столітенко.

 

 

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також