Дієздатність ООН наразі викликає сумніви
11:30 14.03.2022
272

На сьогодні існує велике питання щодо дієздатності ООН, яка не змогла захистити Україну від російського агресора, адже наша країна є однією із засновниць цієї міжнародної організації, - про це в ефірі UA:разом заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Після цієї війни, в якій ми обов’язково отримаємо перемогу, чи буде існувати ООН в тому вигляді, в якому вона на сьогодні існує, у мене велике питання. Чому? Тому що наша країна є засновником ООН, і якщо ООН не може захистити на сьогодні країну-засновника, то що вони взагалі можуть? Світ перетворився в таку ситуацію, коли вони лякаються тих людей, яких взагалі не треба лякатись», - заявив Данілов.

Він додав, що згідно з даними усіх розвідок, російські загарбники мали захопити Київ за 3-4 доби, тому міжнародні партнери й почали від’їжджати зі столиці ще до початку наступу.

«Єдиний, хто не злякався – це наш народ. Ми вистояли», - заявив секретар РНБО.

Він також повідомив, що від 30 жовтня минулого року керівництво держави знало про майбутній наступ і робило все, аби зламати плани путіна щодо створення паніки серед українців.

«Ми свідомо розуміли, про що йдеться, ми готувалися. І, я ще раз наголошую, те, що робить наша нація, наша Україна, такого не очікував ніхто у світі», - наголосив секретар РНБО.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також