До уранової шахти наблизились лісові пожежі у Канаді
11:00 02.07.2021
256

У Канаді вирують масштабні лісові пожежі. Природні пожежі у країні послідували після того, як тричі було побито канадський рекорд найвищої температури повітря.

У заяві компанії йдеться, що вона евакуювала близько 230 робітників з шахти, і приблизно 80 осіб залишаються на місці, щоб підтримувати підприємство в безпечному стані.

Пожежа ускладнюється надзвичайно теплою і сухою погодою через "тепловий купол", який наразі навис над Західною Канадою.

Виробництво на урановому руднику Сігар-Лейк тимчасово призупинено. Компанія Cameco заявила, що, якщо загроза лісових пожеж буде продовжувати рости, існує план щодо забезпечення безпеки робітників і ухвалено низку запобіжних заходів.

Канадська комісія з ядерної безпеки, яка регулює діяльність шахти, написала в Twitter, що стежить за ситуацією і буде надавати оновлення в ході розвитку подій.

За даними влади провінції Саскачеван, наразі є 19 пожеж, що тривають. П'ять не локалізовано, включаючи пожежу в Брігге біля шахти Сігар-Лейк.

Нагадуємо

На півдні канадської провінції Британська Колумбія вирує кілька пожеж, що зумовило евакуацію сотень людей. 

Зазначається, що перша пожежа площею 50 кв. км горить поблизу містечка Лілует, а друга - неподалік Камлупса та вже знищила 23 кв. км лісів.

Аби убезпечити людей, пожежники наказали евакуюватися мешканцям близько 200 будівель.

Над стримуванням вогню наразі працюють близько сотні вогнеборців, десять гелікоптерів, кілька спецлітаків та важка техніка.

Пожежники виявили й кілька інших менших пожеж, які наразі не становлять небезпеки для поселень.

Через аномальну спеку в регіоні відзначається дуже висока пожежна небезпека. У розташованому тут містечку Літтон вже три дні поспіль фіксується канадський температурний рекорд. У вівторок стовпчики термометра у Літтоні досягли позначки 49,6 градусів за шкалою Цельсія.

Читайте також