Призовий фонд 2 млн євро: у Словаччині щотижня проводитимуть лотерею серед вакцинованих
18:00 01.07.2021
284

Уряд Словаччини представив новий набір стимулів для підвищення рівня вакцинації в країні. Серед них щотижнева "лотерея вакцинації" з призовим фондом в 2 млн євро.

На додаток до "лотереї вакцинації" словацька влада пропонує бонус у розмірі від 30 до 90 євро тим, хто переконує невакцинованих від коронавірусу зробити щеплення. Величина бонусу залежить від віку людини.

"Кожен, хто схилить невакциновану особу до вакцинації, матиме право на фінансову винагороду відповідно до віку особи, якій щеплення було здійснено. У випадку з особою до 50 років посередник може отримати 30 євро, якщо до 60 років, він може отримати 60 євро, а для людей похилого віку старше 60 - 90 євро",- заявив віцепрем'єр-міністр та міністр фінансів Ігор Матович

Крім того, уряд Словаччини змінив правила перетину кордону. Згідно з ними, з 9 липня щеплені від коронавірусу мандрівники матимуть переваги.

Вакциновані мандрівники, що в'їжджають в країну, повинні будуть зареєструватися в онлайн-формі eHranica, а потім самоізолюватись. Через п'ять днів після прибуття вони можуть завершити карантин, пред'явивши негативний результат ПЛР-тесту.

З 10 серпня ця вимога скасовується для тих мандрівників, хто зробив друге щеплення за 14 днів до перетину кордону.

Словаччина має один з найнижчих показників вакцинації від коронавірусу в ЄС.

Читайте також