Місія МВФ завершила роботу в Україні. Про перегляд програми не домовилися
12:04 13.02.2021
255

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні, але рішення про перегляд програми stand by ще не прийнято. Про це йдеться в коментарі постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, передає "Укрінформ".

Так, він заявив, що в період з 21 по 23 грудня і з 11 січня до 12 лютого фахівці МВФ обговорили з представниками влади України прогрес у впровадженні заходів і реформ, що є частиною дій влади, підтриманих угодою за програмою stand by.

За його словами, дискусії фокусувалися на посиленні управління Національним банком, поліпшення законодавчої та регулятивної бази банківського нагляду і фінансового оздоровлення, заходах, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту в середньостроковій перспективі, законодавчі ініціативи щодо відновлення і посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, так само дискусії стосувалися заходів в секторі енергетики.

"Обговорення було продуктивним, проте потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть", - повідомив Люнгман.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також