Європейський інвестиційний банк та уряд України домовились про новий фінансовий пакет на суму 320 млн євро
11:02 13.02.2021
262

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та уряд України домовились про новий фінансовий пакет на суму 320 млн євро для підтримки України з метою її швидшого відновлення після пандемії COVID-19, а також для реконструкції інфраструктури аеропорту та підвищення його експлуатаційної стійкості. 

 

  • Банк ЄС надає Україні 50 млн євро для купівлі вакцин проти COVID-19 та обладнання для забезпечення їх постачання.
  • 270 млн євро будуть спрямовані на удосконалення міжнародного аеропорту Бориспіль (KBP), що є найбільшим летовищем України та головним міжнародним каналом сполучення.
  • Разом із рекордними інвестиціям у понад 1 млрд євро в Україну в 2020 році, банк ЄС продовжує робити вкрай необхідний внесок в українську економіку та життя громадян. 

Проєкт повністю відповідає Програмі заходів для боротьби зі змінами клімату ЄІБ.  Ця Програма виключає нові інвестиції ЄІБ у розширення пропускної спроможності аеропортів з 11 листопада 2020 року. Натомість кредити можуть виділятися на поліпшення наявної пропускної спроможності аеропортів, включно з інвестиціями в їхню безпеку та стійкість. Саме це і планується в межах 270 млн євро кредиту, який ЄІБ надає Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Автор: Анна Макарчук
Читайте також