Більшість вітчизняних стартапів орієнтовані на внутрішній ринок України
10:30 19.01.2022
259

На ринок всієї України орієнтовані 63% вітчизняних стартапів, тільки на локальний – 24%, а лише на зовнішній – 12% новостворених компаній, - такі дані дослідження програми Polish-Ukrainian Startup Bridge про українську стартап-індустрію оприлюднив на пресконференції партнер програми в Україні Ярослав Харій.

Він поінформував, що з-поміж 158 опитаних стартапів три чверті працюють на ринку не більше трьох років. За кількістю реєстрацій з величезним відривом лідирує Київ – 53,2% всіх стартапів розташовані у столиці, за ним ідуть Харків та Львів.

"Глобальний ринок України є метою 63% стартапів, тільки на локальний зорієнтовані 24%, а тільки на зовнішній – 12%. Це досить позитивні дані, оскільки українські стартапи розглядають український ринок як потенційний ринок для тестування свого продукту і своєї ідеї", – сказав Харій.

Як засвідчило дослідження, найпоширенішими перешкодами на шляху до успішного розвитку стартапів є обмежений доступ до зовнішнього фінансування та брак коштів для розширення команди – на це вказали відповідно 39,2% та 48,% учасників опитування.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також