Ексголові Управління СБУ в Харківській області Роману Дудіну загрожує довічне ув’язнення
14:00 20.03.2023
273

Ексголові Управління СБУ в Харківській області Роману Дудіну загрожує довічне ув’язнення за державну зраду, повідомили в ДБР. Досудове розслідування завершене, справу передають до суду.

Дудіна підозрюють у зриві оборони Харкова, саботажі на користь росіян напередодні вторгнення, у підготовці до здачі ворогові арсеналів зброї та в самовільній втечі з області. Затримали Дудіна ще 29 травня 2022 року, після чого заарештували.

Встановлено, що експосадовець напередодні 24 лютого 2022 року знав про високу ймовірність почату повномасштабного наступу на територію України збройних сил рф. Але замість організації роботи щодо протидії ворогу, він фактично зайнявся саботажем.

 Вважаючи, що наступ буде успішним й сподіваючись, що це буде враховано окупаційною владою рф, керівник спецслужби прикордонного регіону зайнявся підривною діяльністю проти України, що заподіяла шкоду обороноздатності та державній безпеці.

 Зокрема, він організував спробу усунення Голови Харківської обласної державної (військової) адміністрації від виконання покладених на нього обов’язків. Метою цього акту було перешкодити здійсненню керівником ХОДА необхідних заходів правового режиму воєнного стану та намагання захопити державну владу в регіоні.

 Також він через ЗМІ дискредитував чинну владу Харкова та області, надаючи неправдиву інформацію. Намагався паралізувати й органи безпеки регіону – для цього він перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони регіону.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також