Воїни без вищої освіти можуть стати офіцерами: Рада прийняла закон
18:32 20.03.2023
280

Верховна Рада України дозволила надавати офіцерські звання військовим, які мають бойовий досвід, але не мають військової вищої освіти.

Про це йдеться у законопроекті №8339

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення зміни до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період (реєстр. №8339).

Закон спрямовано на забезпечення комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період.

Однак стаття 20 Закону України визначає, що умовою для присвоєння первинного військового звання офіцерського складу і прийняття на військову службу за контрактом є успішне проходження навчання у вищих військових навчальних закладах. 

Таким чином, Рада дозволила на період воєнного стану приймати на військову службу за контрактом та надавати первинне офіцерське звання бійцям без військової вищої освіти, але з бойовим досвідом. Для цього військовий мав проходити військову службу в зоні бойових дій не менш ніж 6 місяців.

Також дозволяється приймати на військову службу за контрактом як офіцерів військових від 20 до 40 років.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також