Евакуація сховища ядерних боєприпасів у Бєлгородській області: інформація від української розвідки
20:25 22.05.2023
564

Евакуація на об'єкті Бєлгород-22, де росія зберігає ядерні боєзапаси, розпочалася в Бєлгородській області рф, повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони, Андрій Юсов.

Під час телемарафону, де коментували поширену в мережі інформацію про події в Бєлгородській області, зокрема щодо евакуації місцевого населення, Юсов заявив, що "багато з цього є правдою".

"Існує додаткова інформація про евакуаційні заходи. В об'єкті Бєлгород-22, який є сховищем ядерних боєприпасів, також проводяться евакуаційні заходи", - зазначив Юсов.

За словами представника Головного управління розвідки, на цьому об'єкті Росія зберігала частину свого ядерного озброєння. Він також зазначив, що для евакуації такого важливого військового об'єкта потрібно задіяти "серйозну" техніку та достатню кількість персоналу.

Юсов підкреслив, що те, що відбувається в Бєлгородській області, є "внутрішнім конфліктом", і українські Сили оборони займаються звільненням власних земель.

Раніше губернатор Бєлгородської області, В’ячеслав Гладков, повідомив, що в регіоні оголошено режим контртерористичної операції.

22 травня легіон Свобода росії спільно з російським добровольчим корпусом заявив, що "повністю звільнили" населені пункти Козинка і Гора-Поділ в Бєлгородській області рф.

Пізніше радник глави Офісу Президента України, Михайло Подоляк, заявив, що Україна спостерігає за операцією Російського добровольчого корпусу в Бєлгородській області, але не має безпосереднього стосунку до цих подій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також