Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо подав у відставку після звинувачень у сексуальних домаганнях
13:01 11.08.2021
257

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо подає у відставку після звинувачень у сексуальних домаганнях. Про це повідомляє CNN.

«З огляду на обставини, кращий спосіб допомогти зараз, - це відійти в сторону і дозволити уряду повернутися до управління. Тому я так і зроблю », - заявив Куомо. За його словами, заява про відставку вступить в силу через два тижні.

Тимчасово виконувати обов'язки губернатора буде заступник Куомо, віце-губернатор Кеті Хокул. Вона стане першою жінкою, яка очолить штат Нью-Йорк. Наступні вибори губернатора пройдуть в 2022 році.

На початку серпня генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс представила 165-сторінкову доповідь, яка підтвердила факти домагань до 11 жінок з боку Куомо. Тоді президент США Джо Байден закликав губернатора подати у відставку.

Сам Куомо відкинув звинувачення, заявивши, що ніколи «не торкався до кого-небудь неналежним чином», проте визнав, що деякі його дії могли доставити оточуючим незручності.

«На мій погляд, я ніколи ні з ким не переходив межу. Але я не розумів, як змінилася ця риса. «Відбулися зміни поколінь і культурні зрушення, які я просто не в повній мірі оцінив. Але я повинен був - цьому немає ніяких виправдань », - заявив Куомо.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також