Масштабні пожежі на Вінниччині: рятувальники ліквідували 78 загорянь за добу
12:08 01.09.2024
263

Минулої доби Вінниччина зіткнулася з великою кількістю пожеж, які охопили як відкриті території, так і приватні домоволодіння. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, рятувальники ліквідували 78 пожеж, з яких 68 сталися на відкритих територіях площею понад 44 гектари. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДСНС у Вінницькій області.

Пожежі по всій області

Пожежі були зафіксовані у всіх районах області, включно з містом Вінниця. У більшості випадків причинами загорянь стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб та потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючі матеріали.

Найбільша пожежа в саду під Вінницею

Найбільша пожежа на відкритій території сталася в селі Хижинці Лукамелешківської громади Вінницького району. Там вогонь охопив яблуневий сад на площі 2 гектари. Рятувальникам довелося працювати надзвичайно швидко і злагоджено, щоб запобігти поширенню полум'я на сусідні ділянки.

Пожежі в приватних домоволодіннях

Окрім пожеж на відкритих територіях, минулої доби рятувальники ліквідували 10 загорянь на території приватних домоволодінь у Козятинській, Літинській, Студенянській, Хмільницькій, Барській, Оратівській, Глуховецькій, Лукамелешківській громадах та в самому місті Вінниця. Зокрема, у селищі Оратів Вінницького району через коротке замикання електромережі загорілася господарська споруда на площі 40 квадратних метрів.

Заклик до обережності

На щастя, в усіх цих випадках ніхто з людей не постраждав. Рятувальники вкотре закликають мешканців Вінниччини бути уважними та не допускати загорянь у природних екосистемах та на приватних територіях. Варто пам’ятати, що навіть маленька іскра або залишений без нагляду вогонь можуть спричинити масштабні пожежі.

У разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної ситуації, важливо негайно звернутися до Служби порятунку за номером «101». Пам’ятайте, ваша обережність — це запорука безпеки для вас і ваших близьких.

Автор: Марія Петренко
Читайте також