Сексуальні фантазії: заборонена тема?
18:41 13.10.2016
257

Більшості людей важко говорити про свої сексуальні фантазії. До такого результату прийшли різні дослідження, в тому числі опитування "Simplified Sex", проведений TNS Healthcare. Розмови про сексуальні фантазії виявилися дуже суперечливою темою: 50 відсотків опитаних чоловіків хотіли б відкрито говорити про свої сексуальні фантазії. Однак, лише третина їх заявила, що здатна на це.

Чи є ще щось, що при таких же мінімальних витратах зусиль настільки добре впливало б на відносини: 86% опитаних кажуть, що розмови про сексуальні фантазії благотворно впливають на психічний стан. А 75% вважають, що ділитися з партнером своїми сексуальними фантазіями - значить довіряти йому. Дві третини переконані, що розмови про сексуальні фантазії важливі для якісного сексу.

Чому нам так важко говорити про секс? Десять відсотків опитаних зізналися, що вони хотіли б говорити про це, але не наважуються. У чому ж причина? Страх, що їх не зрозуміють? Невдалий досвід?

Не всі сексуальні фантазії знаходять зацікавлених слухачів - більшість людей зовсім не хоче знати про сокровенні еротичних бажаннях партнера. Часто за показним відсутністю інтересу ховається страх, що ми не зможемо задовольнити сексуальні фантазії партнера. У розмові можуть виявитися розбіжності, які створять непереборну перешкоду між двома людьми. При цьому, мета таких розмов якраз навпаки - розтопити лід. Незважаючи на те, що ЗМІ щодня годують нас еротикою в тих чи інших формах, відкрита розмова про секс зі своїм партнером - одна з найінтимніших речей у відносинах. Той, хто наважується на це, розраховує, що знайде повагу і розуміння з боку партнера і відносини від цього тільки виграють - чи то у формі компромісу або реалізації конкретних фантазій.

Читайте також