Встигнути все! У якому віці люди схильні до експериментів у ліжку?
21:02 02.12.2021
275

Дослідження, проведене у Британії, показало, що гетеросексуальна молодь у віці 16-24 років тепер пробує, наприклад, анальний секс раніше за своїх однолітків 25 років тому. У 1990-1991 роках лише один із десяти опитаних (і мали сексуальні стосунки хоча б раз за останній рік) пробував усі три основні види сексу. Наразі це співвідношення збільшилося до одного з п'яти. Цікаво, що ще більше у відсотковому відношенні зросли експерименти з оральним та анальним сексом у вікової групи 16-18 років.

Навіщо проводять такі опитування? Фахівцям потрібні дані, щоб розуміти, як вибудовувати навчання в галузі сексу та стосунків, на що звернути увагу під час обговорення контрацепції та ознак згоди.

Ще один кумедний факт: за 25 років не змінився вік першого сексу, тому немає зв'язку між ранніми експериментами та раннім початком статевого життя. Вчені вважають, що потяг до нового пов'язаний найбільшою мірою з доступом до потрібної інформації в інтернеті: дізнався — поекспериментував. При цьому сучасна молодь набагато серйозніше ставиться до здоров'я та психологічних аспектів сексу, ніж попереднє покоління. Отже, навряд чи батькам підлітків варто чогось побоюватися, запевняють фахівці.

Автор: Марія Петренко
Читайте також