Як знімалися знамениті постільні сцени
21:00 04.06.2021
281

Знав би ти, як важко даються кінематографістам еротичні сцени!

Збуджуючі, обговорювані десятиліттями постільні сцени з фільмів з легкістю привертають увагу глядачів, але важко даються самим кінематографістам.

Найчастіше, щоб створити хай не шедевральну, але просто достовірну екранізацію сполучення, знімальній групі доводиться йти на хитрощі та використовувати нестандартні рішення.

Найпростіший спосіб домогтися реалістичною картинки - задіяти дублерів. Так, наприклад, до зйомок нашумілої «німфоманки» Ларса фон Трієра були залучені професіонали порноіндустрії; зняті з ними плани натурального проникнення за допомогою CGI-графіки «вклеювалися» в сцени за участю відомих акторів.

Після зйомок виконавиця однієї з головних ролей Стейсі Мартін поскаржилася, що це було одним з найбільш нудних і нееротичний занять в її житті - не робити в кадрі практично нічого, знаючи, що все необхідне згодом буде «накладено» фахівцями.

Комп'ютерна графіка також використовувалася в створенні популярної мелодрами «П'ятдесят відтінків сірого». Необхідність ретельно прикривати нижню частину тіла Дакоти Джонсон, щоб в постпродакшні знову «малювати кожен волосок», режисер Сем Тейлор-Джонсон назвала одним з найбільш сюрреалістичних моментів у своїй кар'єрі.

Втім, не завжди продюсери готові спускати бюджет на спецефекти. У таких випадках використовуються звичайні засоби маскування: Меркіна (Кейт Уінслет, наприклад, носила подібний «перуку» у фільмі «Читець»), труси моделі c-string (Емі Россам в серіалі «безстидники») або реалістично виконані накладки (Леа Сейду та Адель Екзаркопулос в мелодрамі «Життя Адель»).

Технічна сторона питання - аж ніяк не найголовніше в зйомках постільних сцен. Багатьом акторам психологічно важко дається оголення на знімальному майданчику перед величезним натовпом, і тоді в хід йде все, що завгодно. Нерідко для розкріпачення використовується банальний алкоголь: знявши внутрішнє напруження, люди легше розлучаються і з одягом.

Правда, не завжди наслідки прийому міцних напоїв нешкідливі. Так, в шоу Chelsea Lately актриса Ліззі Каплан поділилася історією про те, як перебрала з шотамі під час зйомок своєї першої постільної сцени в серіалі «Майстри сексу» і приставала до всіх членів знімальної групи з питанням: «А ти збудився? Ну скажи, що ти збудився! »

Іноді режисери допомагають акторам впоратися із соромом, застосовуючи менш тривіальні способи. Джон Кемерон Мітчелл під час зйомок комедії «Клуб Shortbus» роздягнувся сам і вмовив оголитися оператора Френка Де Марко - тільки так їм вдалося прийти до гармонії і взаєморозуміння з акторським складом. Стенлі Кубрик, навпаки, пішов від протилежного і вигнав зі знімального майданчика весь персонал, щоб не бентежити Тома Круза і Ніколь Кідман під час зйомок відвертих сцен для драми «З широко закритими очима».

Ще одна важлива складова - опрацювання хореографії сцени аж до кожного подиху. За визнанням більшості акторів, нескінченні репетиції (природно, в одязі) допомагають підготуватися до безпосередньої зйомки і не втягуватися в процес емоційно. Так, наприклад, Розамунд Пайк зізналася, що двотижнева детальне опрацювання короткою постільної сцени під час зйомок драми «Зникла» була просто необхідна. Втім, доведення кожного руху до механічної точності не завадило актрисі замислюватися про реакцію свого чоловіка, про реакцію партнера по сцені Нілу Патріка Харріса і, найголовніше, про реакцію його чоловіка.

У випадках, коли акторам бракує необхідної фізичної підготовки, в хід йдуть допоміжні елементи - наприклад, звичайні фітболи. Подібний снаряд використовувала вищезгадана Кейт Уінслет під час зйомок комедії «Любов і сигарети». На жаль, в якийсь момент володарка «Оскара» не розрахувала амплітуду своїх рухів і впала, по шляху травмувавши одного з реквізиторів.

Різноманітні травми і пошкодження - взагалі не рідкісне явище під час зйомок постільних сцен. Одним з найяскравіших вражень у кар'єрі заслуженої секс-бомби Марго Роббі стала сцена з фільму «Вовк з Уолл-стріт». За сюжетом в одній зі сцен вони з Леонардо Ді Капріо повинні були вдаватися до плотських утіх на купі стодоларових купюр. Природно, справжні гроші використовувати було накладно, а фальшивки, надані в якості реквізиту, були занадто жорсткими: до кінця зйомок вся спина актриси рясніла дрібними порізами.

Остання, але важлива деталь - реалістичний грим. Як гліцериновий спрей використовується для імітації поту, можна побачити в відео зі зйомок комедійного трилера «Драйвер на ніч». Ролик, який прославився більше, ніж сам фільм, присвячений тому, як далеко створення постільних сцен від того, що глядачі в підсумку бачать на екрані.

 

Читайте також