Кліп українки Таню Муіньо номінували на "Греммі-2022"
11:30 24.11.2021
262

Кліп української режисерки Таню Муїньо на пісню Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X потрапив у список номінантів на престижну премію «Ґреммі» в категорії «Найкраще музичне відео».

Про це повідомляє сайт премії.

Кліп Montero (Call Me By Your Name) американського репера Lil Nas X номінований на Греммі 2022 в номінації Найкраще музичне відео. Режисерами його стали українка Таню Муіньо та сам репер Lil Nas X.

На нагороду в цій номінації також претендують кліпи: Shot in the Dark - AC / DC, Freedom - Jon Batiste, I Get a Kick Out of You - Tony Bennett і Lady Gaga, Peaches - Justin Bieber, featuring Daniel Caesar and Giveon, Happier Than Ever - Billie Eilish, Good 4 U - Olivia Rodrigo.

Сам же Lil Nas X отримав чотири номінації на Греммі 2022 року. Його пісня Montero (Call Me By Your Name) та альбом Montero номіновані також у номінаціях Запис року, Пісня року та Альбом року.

Загалом Греммі назвали імена номінантів у 86 номінаціях. Імена переможців стануть відомими на 64-й церемонії нагородження, яка відбудеться 31 січня 2022 року у Лос-Анджелесі.

Таню Муїньо - українська кліпмейкерка, дизайнерка, стилістка, фотограф і режисерка. Відома своєю роботою над кліпами популярних виконавців: Monatik, Время и Стекло, NK, Мішель Андраде та інших. Вона є рекордсменкою за кількістю нагород у номінації «Найкращий відеокліп» щорічної української премії YUNA.

Раніше її кліп на пісню Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X отримав три нагороди премії MTV Video Music Awards 2021 - у номінаціях «Відео року», «Найкраща режисура» та «Найкращі візуальні ефекти» та MTV Europe Music Awards 2021 у категорії «Найкраще відео».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також