Співробітники стрімінгів Netflix, Apple TV + і Amazon Prime вирішили влаштувати страйк через погані умови праці
20:02 06.10.2021
252

Співробітники стрімінгових сервісів Netflix, Apple TV + і Amazon Prime Video і багатьох голлівудських кіностудій оголосили про намір влаштувати страйк через погіршення умов праці техніків, операторів, монтажерів і «закулісних» працівників. Про це повідомляє Associated Press.

У липні закінчився трирічний контракт між профспілкою працівників театральної сцени (IATSE) і Альянсом теле- і кінопродюсерів США (AMPTP), але основні пункти майбутньої угоди все ще не були узгоджені. 20 вересня Альянс припинив переговори, після чого майже 99% членів профспілки (52 706 осіб) проголосували за проведення страйку.

Співробітники кіностудій хочуть домогтися підвищення зарплати, скорочення робочого дня, надання обідніх перерв і організації харчування на робочому місці, а також розширення пільг, які надає роботодавець. У профспілці готові відмовитися від страйку, якщо AMPTP погодиться відновити переговори і висунути вигідні пропозиції.

Альянс теле- і кінопродюсерів в заяві у відповідь висловив бажання досягти угоди і компромісів, які б найкращим чином підтримували роботу галузі.

Якщо співробітники стрімінгових сервісів все ж зважаться на протест, то це буде перший страйк «закулісних» працівників за всі 128 років існування кіногалузі. На відміну від IATSE інша профспілка - Гільдія сценаристів Америки - неодноразово влаштовувала страйки. Так, в 2007 році протест членів Гільдії тривав 100 днів.

Автор: Мілана Запорожець
Читайте також