Іран нарощує експорт безпілотників, сигналізуючи про глобальні амбіції
10:30 29.07.2022
368

За даними іранських ЗМІ, супутникових знімків і оборони, Іран зараз прагне створити свій глобальний вплив і комерційно продавати все більш досконалі збройові безпілотні літальні апарати іншим країнам, у тому числі тим, на які в останні роки були введені різні санкції, як-от Венесуела та Судан. Це стало важливим джерелом фінансування та політичного впливу для Ірану, який сам ізольований і бореться з фінансовими обмеженнями США.

Міністерство закордонних справ Ірану заявило в заяві, що його військова співпраця з Росією передувала війні, не надавши подробиць, а його міністр закордонних справ Хоссейн Амір-Абдоллахян заявив в інтерв'ю італійській щоденній газеті La Repubblica в липні, що країна не планує надавати військову техніку будь-якій стороні конфлікту.

Минулого тижня командувач армією Ірану Бриг. Генерал Кіумарс Гейдарі заявив у своїй промові, що країна «готова експортувати зброю та військову техніку до дружніх країн», додавши, що іранські безпілотники вже «експлуатуються далеко та за нашими кордонами», як повідомляють іранські ЗМІ.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також