Дмитро Кулеба закликав до більшої підтримки, звинувативши у невдачах тих, хто робить недостатньо
11:25 19.05.2024
254

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звинуватив у невдачах на полі бою тих, хто робить недостатньо. Про це повідомляє CNN.

Під час відео-виступу на конференції в Таллінні у суботу Кулеба заявив, що в останніх невдачах на полі бою він звинувачує "всіх, хто робить недостатньо", визнавши важку ситуацію на лінії фронту.

"Я вдячний усім, але я звинувачую всіх, хто робить недостатньо", — сказав Кулеба.

Він підкреслив, що нинішня позиція України на передовій є "важкою". "Росія сильна, ми страждаємо від недостатніх поставок військової допомоги, які ми змушені компенсувати героїзмом і самопожертвою наших солдат", — зауважив Кулеба.

Міністр наголосив, що Україні потрібно надсилати всю необхідну допомогу, оскільки за два роки війни стало очевидним: коли українські солдати мають усе необхідне, вони досягають успіху, а за відсутності підтримки — ні.

"Тож головне повідомлення залишається незмінним: надсилайте нам все", — підкреслив Кулеба.

Він зазначив, що ситуація на полі бою могла б бути кращою, якби країни надавали більше допомоги, і підкреслив, що якби кожна країна виділяла 1% свого ВВП на військову допомогу Україні, як це робить Естонія, результати були б значно ефективнішими.

"Естонія — це країна, яка доводить усьому світові, що маленька країна з великим серцем може зробити суттєві зміни, і це парадигма для всіх", — відзначив Кулеба.

Міністр додав, що Україна наполегливо працюватиме над продовженням отримання підтримки та її нарощуванням для досягнення перемоги.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також