Канада та Чехія посилюють військову підтримку України: нові інвестиції в дрони та артилерійські снаряди
20:56 26.04.2024
253

На 21-му зустрічі Контактної групи з оборони України (відомої як формат "Рамштайн"), міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про надання додаткового фінансування українській оборонній промисловості для виробництва дронів, а також підтримку чеської ініціативи щодо придбання артилерійських боєприпасів.

Зокрема, Блер оголосив про виділення 3 мільйонів канадських доларів (еквівалент 2,2 мільйона доларів США) для розробки дронів в Україні, що стало першим таким випадком у рамках канадської допомоги, виконане у співпраці з Великою Британією.

Також Канада зобов'язалася виділити додаткові 13 мільйонів канадських доларів (приблизно 9,5 мільйона доларів США) на чеську програму закупівлі та доставки артилерійських снарядів для України, що додасться до вже оголошених 40 мільйонів канадських доларів (29,4 мільйона доларів США).

Крім того, Блер уточнив, що Україна отримає не 800, а 900 дронів моделі SkyRanger, які були вперше анонсовані у лютому.

Раніше також стало відомо про асигнування США 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні через програму USAI, яка передбачає контракти з американськими оборонними підприємствами для виробництва нових видів озброєнь.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також