На Заході вважають, що рф почала "зимову кампанію" ударів по енергетиці - ЗМІ
18:25 08.12.2023
299

Вночі перед п’ятницею, 8 грудня, ракетні обстріли, які здійснила росія на Україну, можуть свідчити про старт кампанії атак на критично важливі об'єкти енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Sky News, посилаючись на висловлення анонімного представника заходу.

За його словами, востаннє на Заході акцентували на можливості росії розпочати зимові атаки на ключові енергетичні об'єкти в Україні.

"За нашою оцінкою, минулої ночі росія, ймовірно, спробувала розпочати цю діяльність", - додав він.

Посадовець стверджує, що росія атакувала Україну за допомогою важкої бомбардувальної авіації, ймовірно, застосовуючи літаки Ту-95, які деякий час не застосовувалися.

Висловлюється припущення, що ракети, які були запущені Росією, є надсучасними високоточними боєприпасами, які можливо накопичували протягом декількох місяців.

"Майже всі ракети, за попередніми даними, були перехоплені. Незважаючи на трагічну загибель принаймні однієї цивільної особи, збитки, схоже, є мінімальними", - зазначив він.

Посадовець зауважив, що ця остання атака рф не супроводжувалася використанням безпілотників типу "Шахед", які росіяни активно застосовували останніми тижнями.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також