Європейська комісія виділяє 4 мільйони євро для медичної допомоги українським біженцям в ЄС
17:17 09.12.2023
254

Європейська комісія надає фінансову підтримку в розмірі 4 мільйонів євро для поліпшення доступу до медичної допомоги для українських біженців, які вимушені були залишити свої домівки через конфлікт з Росією в Україні. Ця допомога реалізується через програму EU4Health і спрямована на підвищення доступності медичних послуг для українських переселенців, які знаходяться у країнах, що надали їм тимчасовий захист, зокрема Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині.

Крім того, ця ініціатива включає професійне працевлаштування українських медичних працівників у країнах, де знаходяться біженці. Головна мета полягає в тому, щоб посилити спроможність медичних систем у цих країнах впоратися з новими навантаженнями через прибуття українських переселенців, які можуть потребувати медичної допомоги.

Стелла Кіріакідес, єврокомісар з питань охорони здоров’я та продовольчої безпеки, підкреслила важливість цього кроку як підтримки України та її народу в умовах військового конфлікту. Цей проект передбачає покращення доступу до медичної допомоги для біженців та підвищення їхнього здоров'я та благополуччя в нових країнах проживання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також