Унікальна історія батьківства: Захисник України став батьком під час боротьби за власне життя
19:47 01.09.2024
304

У Дніпрі сталася дивовижна подія, яка стала символом незламного духу українців. У день, коли лікарі боролися за життя військовослужбовця Національної гвардії України Владислава, його дружина у Вінниці народила їхнього первістка. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТСН.

Випробування на війні та радість народження

21 серпня Владислав разом зі своїми побратимами виконував бойове завдання. Він мріяв про майбутню відпустку, планував, як нарешті обійме свого сина. Але війна внесла свої корективи. Ворожий FPV-дрон завдав прямого удару по бронетранспортеру, в якому перебував Владислав. Вибухова хвиля була такою потужною, що ліву руку бійця відірвало разом із суглобом, а уламки та осколки завдали серйозних пошкоджень голові та грудній клітці.

Владислава терміново доставили до лікарні ім. Мечникова в Дніпрі. Його стан був критичним: черепно-мозкова травма, травматична ампутація лівої руки та важкі пошкодження грудної клітки. Медики не втрачали надії та почали надскладну операцію, яка тривала всю ніч. Саме в ці хвилини, коли життя молодого бійця висіло на волосині, його дружина у Вінниці народжувала їхнього первістка.

Боротьба за життя триває

22 серпня, після багатогодинної операції, Владиславу вдалося прийти до тями. Все ще підключений до апарату штучної вентиляції легенів, він попросив ручку. Нехай і слабкими рухами, але написав коротке повідомлення: "Дружина народжує". Того ж дня до лікарні приїхала його мама з новиною, яка наповнила всіх присутніх надією та радістю — у Владислава народився син Захарчик. Маленький Захар з’явився на світ у той самий момент, коли лікарі Мечникова боролися за життя його батька.

Віра у майбутнє

Попри важкі поранення, Владислав не втрачає оптимізму. Він мріє якнайшвидше побачити свого сина, обійняти його, побачити, як він росте і розвивається.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також