Росія підготувала тисячі одиниць техніки для майбутнього наступу - Foreign Policy
12:30 09.02.2023
264

Росія почала озброюватися і готуватися до наступу. Окупанти вже мають 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артилерійських систем, 810 радянських реактивних систем залпового вогню «Град» і «Смерч», 400 винищувачів і 300 вертольотів.

Про це повідомляє видання Foreign Policy із посиланням на неназваного українського військового чиновника.

«У найближчі 10 днів ми очікуємо нового масштабного вторгнення», – заявив український чиновник.

На вихідних міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що очікує сплеску російських операцій у зв'язку з річницею вторгнення, що наближається 24 лютого.

"росія також почала озброюватися і готуватися до майбутнього наступу", - пише видання.

Повідомляється, що "за оцінками українських військових, росія вже має 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артилерійських систем, 810 радянських реактивних систем залпового вогню, таких як «Град» і «Смерч», 400 винищувачів та 300 вертольотів, готових до нової хвилі атак", про що сказав чиновник.

При цьому Пентагон охарактеризував російські війська, які вже були кинуті на полі бою, як «погано оснащені, погано навчені».

Пентагон вважає, що кремль почав спрямовувати десятки тисяч військовослужбовців для поповнення втрат, понесених в результаті боїв в східних містах Бахмут і Соледар. Але в Україні вважає, що путін міг мобілізувати додаткові війська до річниці вторгнення.

«Це набагато більше, ніж те, що було у першій хвилі. Вони не звертають уваги на жодні жертви чи втрати», – зазначив український чиновник.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також