На війні в Україні загинуло понад 20 російських генералів, - японська розвідка
11:00 09.02.2023
253

За даними японської розвідки, з початку повномасштабної агресії, в Україні були вбиті понад 20 генералів російської армії.

Про це повідомляє видання "Nikkei" з посиланням розвіддані японських військових.

"Британські ЗМІ повідомили в червні, що було вбито понад 10 (російських) генералів. Японія оцінює загальну кількість загиблих у понад 20, спираючись на розвідувальні дані, зібрані у співпраці з США і Європою",- йдеться у повідомлені.

Японські військові кажуть, що ця цифра дуже висока. Для прикладу, у Сполучених Штатів майже не було випадків загибелі в бою офіцерів такого високого рангу.

Колишній начальник штабу наземних сил самооборони Японії Кійофумі Івата пояснює велику кількість вбитих генералів перевагою українців у кібервійні, що дозволяє дізнаватися про місцезнаходження воєначальників, а також російською тактикою відправки генералів на фронт.

Високопосадовець японської розвідки висловив ще одну версію: "У двох східних регіонах можуть бути інформатори, які передають інформацію Україні".

Видання вказує на ще один момент, який став очевидним за останній рік, - це "неповноцінність" російського військового озброєння.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також