росіяни вкрали з Маріуполя три тисячі тонн металу, везуть кораблем до Ростова
16:00 28.05.2022
272

російські військові розмінували частину морського порту Маріуполя та першим кораблем відправляють три тисячі тонн металопродукції до Ростова-на-Дону, - про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“Мародерство рашистів на тимчасово окупованих територіях України продовжується. Слідом за викраденням українського зерна окупанти вдалися до вивезення металопродукції з Маріуполя. Для цього вони розмінували частину морського порту міста”, - наголосила Денісова.

За її словами, першим кораблем із Маріуполя до Ростова-на-Дону росіяни відправляють три тисячі тонн металопродукції. На території порту до початку повномасштабного вторгнення рф знаходились до 200 тисяч тонн металу та чавуну, вартість яких становить 170 мільйонів доларів.

Крім того, для більш зручного вивезення награбованого росіяни почали відновлювати залізничне сполучення у Маріуполі та Волновасі.

“Своїми діями окупант порушує IV Женевську конвенцію 1949 року про захист цивільного населення під час війни та статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду”, - заявила Денісова.

Омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також