За кошти, зібрані UNITED24, закупили 35 транспортних апаратів ШВЛ
14:00 28.05.2022
256

За рахунок коштів, зібраних завдяки платформі UNITED24, було закуплено 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легенів до медзакладів, повідомляє пресслужба United 24.

"Загалом за три тижні роботи UNITED24 зібрано $43 697 282. На рахунок Міністерства охорони здоров'я надійшло 30 215 400 грн ($1 032 972). 26 500 000 грн було направлено на закупівлю 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Нове обладнання отримають центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях України.

"Зараз ми допомагаємо в роботі службам екстреної медичної допомоги чотирьох сусідніх областей: Луганської, Донецької, Харківської та Запорізької. Без вагань готові рятувати всіх, хто потребує допомоги. (…) Щоб транспортувати тяжких пацієнтів, потрібні апарати ШВЛ, і я вдячний, що зараз ми отримуємо їх у рамках роботи платформи", - цитує пресслужба директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радія Шевченка.

Перший цільовий збір у рамках кампанії відбудеться у неділю, 29 травня, під час телемарафону Save Ukraine - #StopWar. Усі пожертвування надходитимуть на рахунок НБУ, закріпленого за Міністерством охорони здоров'я України.

Зазначається, що "на зібрані кошти буде закуплено хірургічні рентген-апарати C-арки, які, зокрема, допомагають виявляти осколкові поранення".

Подію транслюватимуть телеканали 1+1, 2+2, ТЕТ, ICTV, СТБ, Новий канал, М1, Україна, Україна 24, UA:Перший, UA:Культура, регіональні канали громадського мовника, Інтер і Рада, платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ та 1+1 Video, а також YouTube-канали 1+1 та Atlas Festival.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також