Уряд України запроваджує закупівлю дронів через Prozorro для посилення оборони
20:31 01.02.2024
259

Український уряд вирішив проводити закупівлю дронів через електронну систему Prozorro, повідомив Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, а також міністр цифрової трансформації України.

Федоров уточнив, що уряд схвалив постанову, яка відкриває двері іноземним виробникам дронів, таким як Mavic, Autel, та Matrice, до участі в державних тендерах. Це дозволить знижувати вартість дронів за рахунок конкуренції.

Також віцепрем'єр-міністр пояснив, що деталі постачання будуть триматися в таємниці, щоб захистити інформацію від можливих ризиків.

Процес закупівлі буде включати реєстрацію продавців на Prozorro, а після цього вони отримають всю необхідну інформацію для участі в аукціоні. Переможцем стане той, хто запропонує найвигідніші умови.

Федоров також згадав про нове регулювання маржинальності дронів, які купуються для оборонних потреб. Він зазначив, що виробники тепер зобов'язані пояснювати своє ціноутворення, якщо прибуток перевищує 25%.

Це рішення дозволить державі ефективніше використовувати бюджетні кошти та уникнути переплат за дрони, а також дозволить купувати більше обладнання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також