Українські війська стримують російську агресію на 709-й день війни: обстріли цивільних та військових об'єктів, активний опір на фронті
10:02 02.02.2024
253

На 709-й день широкомасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну, згідно з оновленням від Генерального штабу Збройних Сил України, російські війська продовжують порушувати міжнародні норми ведення війни, застосовуючи тактику терору проти цивільного населення та військових об'єктів України через ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з артилерійських систем.

За минулу добу зафіксовано 63 бойові зіткнення, два ракетних удари (в тому числі один авіаційною ракетою Х-59 по цивільній інфраструктурі Мирнограда в Донецькій області), 85 авіаційних ударів, та 79 обстрілів з реактивних систем. В результаті агресивних дій, серед цивільного населення є поранені, а також значні руйнування житлових будинків, школи та іншої інфраструктури.

Окремо виділено постраждалі населені пункти в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях, де зазнали авіаційних ударів, а понад 150 населених пунктів у різних областях України опинилися під артилерійським вогнем.

На деяких напрямках, зокрема Волинському та Поліському, ситуація залишається стабільною без значних змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зосереджує війська та проводить диверсійні дії. В регіоні Куп'янська та на інших стратегічних напрямках українські військові відбили численні атаки противника, продовжуючи завдавати йому втрат.

Удари по військових зосередженнях та іншій техніці противника були завдані з повітря та за допомогою ракетних військ, включаючи знищення ракетного катера в Криму, що тимчасово окупований росією.

Ця інформація підкреслює непохитність українського опору та продовження активних бойових дій на різних напрямках фронту.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також