Загроза масованих ударів росії на території України залишається, заявив представник розвідки
18:03 16.08.2023
254

Згідно з Андрієм Юсовим, представником головного управління розвідки Міністерства оборони України, росія вже в певному розумінні використала накопичений ракетний потенціал, але загроза масованих ударів по території України від окупантів залишається. Він зробив цю заяву в ході телемарафону.

"Це не передбачення погоди. Доки відбувається повномасштабний конфлікт, доки ворог знаходиться на нашій землі, його агресивні плани залишаються незмінними. В будь-який час року в нього є терористичні наміри, що вказує на терористичну загрозу. Поточний обсяг ударів, який ми спостерігаємо, відповідає виробничим здатностям ракетного арсеналу агресора", - підкреслив він.

Відповідно до Юсова, залежно від обстановки на фронті та певних "пріоритетів" у певний сезон може змінюватися мета ворожих атак.

"Загроза залишається актуальною, поки триває війна проти України з боку путінського режиму.

На запитання про можливість випуску росіянами понад 80 ракет над Україною, подібно до того, як це було у жовтні, Юсов відповів:

"З моменту повномасштабного вторгнення росія в значній мірі використала свій накопичений ракетний потенціал. Ми мали удари, коли ворог одночасно випускав понад 120 ракет. Але на сьогоднішній день кількість ракет зовсім інша. Практично все, що вони виробляють, негайно направляється на Україну. Але наразі відновити запас, який вони мали раніше, вони не можуть", - зазначив Юсов.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також