Кіноакадемія США на десять років заборонила Уіллу Сміту участь у своїх заходах
14:02 09.04.2022
278

Американська кіноакадемія заборонила актору Віллу Сміту з'являтися на своїх заходах, включаючи церемонію вручення премії «Оскар» протягом 10 років. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Заборона набула чинності 8 квітня. До 2032 року актору не лише заборонено приходити на події Кіноакадемії США, а й не можна брати участь у заходах дистанційно.

При цьому Вілл Сміт збереже право на можливі номінації на «Оскар» та перемоги.

Рада директорів Академії кінематографічних мистецтв і наук прийняла таке рішення після недавнього інциденту, коли Сміт дав ляпаса коміку Крісу Року через те, що той недоречно пожартував з його дружини, актриси Джади Пінкетт-Сміт. Вона страждає від алопеції, і ведучий порівняв її з Солдатом Джейн через лису голову.

В організації також перепросили Кріса Рока і подякували йому за те, що він «зберіг самовладання».

Сміт коротко відреагував на рішення Кіноакадемії США, зазначивши, що приймає та поважає його.

Раніше Вілл Сміт вибачився і відмовився від членства в Академії кінематографічних мистецтв і наук.

«Насильство у будь-якій формі отруйне та руйнівне. Моя поведінка минулої ночі на церемонії неприйнятна і непробачна <...> Я хочу публічно вибачитися перед тобою, Кріс. Я був за межею, я був не правий. Мені соромно, і мої дії не притаманні людині, якою я хочу бути. Немає місця насильству у світі любові та доброти», - сказав він.

Після скандалу на «Оскарі» Netflix та Apple відмовилися знімати байопік про Сміта. Крім того, Netflix призупинив роботу над бойовиком за участю актора.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також