Кличко напередодні Дня медика привітав столичних медиків та вручив нагороди
19:33 25.07.2024
320

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії привітав медиків з професійним святом та вручив нагороди від столиці. Раніше День медичного працівника відзначали 18 червня, але вже другий рік поспіль його в Україні святкують 27 липня.

«Ви залишаєтесь нашими янголами-охоронцями! Від перших днів повномасштабної війни рятуєте життя наших захисників та цивільних мешканців. І пам’ятаємо, як до війни, 2 роки долали інший виклик – пандемію коронавірусу. Я завжди говорю, що головна цінність для сфери охорони здоров’я Києва – це ви. Люди, які готові і в день, і вночі робити свою нелегку і таку важливу справу. Під обстрілами та вибухами, ризикуючи власним життям, ви надаєте допомогу тим, хто її потребує, – зазначив мер Києва. – Кияни дуже вдячні вам. А міська влада, зазначу, попри складну економічну ситуацію воєнного часу, зберегла щомісячну безповоротну фінансову допомогу медикам з бюджета столиці. Крім того, Київрада ухвалила рішення щодо виплати фінансової допомоги лікарям-реабілітологам», – наголосив Кличко.

Він зазначив, що сьогодні у столиці функціонують 97 комунальних закладів охорони здоров’я. В них працює близько 38 тисяч співробітників різних спеціальностей. Серед них – майже 10 тисяч лікарів, близько 14 тисяч молодших спеціалістів з медичною освітою (медсестри, фельдшери, акушерки, лаборанти). Та інші фахівці різного профілю (економісти, інженери, юристи).

За цей час з комунальних медзакладів до лав ЗСУ приєдналися майже 500 працівників, які пішли захищати Україну.

«Шановні медики, вітаю вас із професійним святом! Бажаю сил та здоров’я! І всім нам найскорішої Перемоги та миру! Разом ми все подолаємо! Я дякую вам за вашу працю і велику місію, яку ви гідно виконуєте!» – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва вручив найкращим працівникам медичної галузі Києва 67 Подяк Київського міського голови. Та 3 медалі «Честь. Слава. Держава» посметрно медикам, які загинули під час широкомасштабної війни. Нагороди отримали рідні загиблих.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також