Кличко провів онлайн-зустріч з фахівцями ЄБРР та командою консультантів ATKINS щодо плану дій «Зелене місто» для Києва
15:29 22.09.2021
264

Мер Києва Віталій Кличко провів онлайн-зустріч з фахівцями ЄБРР та командою консультантів ATKINS щодо плану дій «Зелене місто» для Києва.

“Перш за все хочу подякувати нашим партнерам з Європейського банку реконструкції і розвитку за підтримку реалізації багатьох проектів у Києві. А також команді консультантів ATKINS за співпрацю, обмін досвідом та напрацювання в розробці Плану заходів «Зелене місто» для Києва, – сказав Кличко. – Сьогодні влада Києва реалізовує заходи, спрямовані на соціально-економічний розвиток столиці, з врахуванням екологічної безпеки та зниження негативного впливу на довкілля, як передбачено Стратегією розвитку міста Києва до 2025 року”, – додав він.

Мер столиці нагадав, що Київ приєднався до Програми ЄБРР «Зелені міста» у 2019  році – з метою реалізації «зелених» проектів. Так, столиця, разом з командою залучених ЄБРР консультантів ATKINS, розробляє План дій «Зелене місто», що дозволить забезпечити екологічні потреби міста та жителів мегаполісу. Крім того, реалізація Плану дій дозволить реалізувати проекти з розвитку транспортної інфраструктури та модернізації системи централізованого теплопостачання.

“Робота над Планом дій розпочалась рік тому, і ми вже можемо говорити про досягнуті результати та розглянути короткий перелік заходів в рамках цього Плану. Зважаючи на великий обсяг проведеної роботи та кількість проміжних документів, велику кількість коментарів від міста та громадськості, ми раді отриманому результату та висловлюємо свою підтримку всьому процесу, – зазначив Кличко.  – Ми підтримуємо перелік заходів по Плану дій і маємо пропозицію конкретизувати та доповнити заходи напрямами, які обговорюються або вже реалізуються у співпраці з нашими міжнародними партнерами. Наприклад, пропонуємо доповнити транспортний блок TR-02 заходами з розвитку системи метрополітену, ремонту та реконструкції мостів у Києві. Оскільки оновлення інфраструктури міста – дуже важливий напрямок в нашій роботі”, – підкреслив Віталій Кличко.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також