Конгрес США вимагає розсекретити ддані про походження коронавірусу
17:06 12.03.2023
271

Палата представників США шляхом голосування одноголосно ухвалила рішення про розсекречення інформації про те, що виникнення пандемії Covid-19, можливо, пов’язане з Уханьським інститутом вірусології в Китаї. Документ, ухвалений Палатою представників, направлений на підпис президенту Джо Байдену.

10 березня нижня палата одноголосно підтримала законопроєкт (419 голосів "за", 0 голосів "проти"), посиливши тиск на адміністрацію президента Джо Байдена.

Тепер законопроєкт передадуть до Білого дому – Байден може підписати його або накласти вето.

Американський народ повинен знати всі аспекти, як був створений цей вірус, і, зокрема, чи було це природне явище результатом події, пов'язаної з лабораторією, – заявив республіканець Майк Тернер, голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США, який підтримав законопроєкт.

Демократ Джим Хаймс також назвав законопроєкт важливим першим кроком. "Я сподіваюся, що він розвіє деякі спекуляції та чутки", – додав політик.

Міненергетики є одним із 18 агентств, що входять до складу розвідувальної спільноти США. Раніше у відомстві не знали, як з’явився вірус.

ФБР також дійшло висновку, що пандемія, ймовірно, почалася з інциденту в лабораторії в Ухані, – заявив директор агентства Крістофер Рей.

ЦРУ та ще одне неназване агентство не визначилися, чи має вірус природне походження, чи він був розроблений у лабораторії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також