На Херсонщині затримані підозрювані у нападах на лотерейні заклади
11:30 22.01.2019

Оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції затримали двох чоловіків, які підозрюються у розбійних нападах на лотерейні заклади у м. Нова Каховка та смт Білозерка. Одного з нападників поліцейські затримали спільно з прикордонниками на КПВВ у Каланчацькому районі, коли зловмисник намагався перетнути адмінмежу з Кримом.

Напад у смт. Білозерка стався сьогодні вранці, коли в лотерейний заклад зайшов агресивно налаштований чоловік, почав погрожувати робітнику ножем і  вимагав віддати гроші. Невідомий забрав з каси 8 тисяч гривень і втік.

Затримання підозрюваного через кілька годин стало результатом спільної роботи Білозерського відділення поліції та оперативників управління карного розшуку обласного главку поліції.

Правоохоронці встановили, що затриманому 30 років і він неодноразово судимий за наркозлочини та грабежі. У чоловіка вилучена частина коштів. Він затриманий в поряду ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій».

Другий напад на лотерейний заклад стався у м. Нова Каховка. У приміщення під виглядом відвідувача зайшов чоловік, почав кидатися з ножем на працівника та хотів забрати кошти з каси. Працівнику вдалося вигнати нападника із закладу і він втік. Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів і встановили особу 23-річного підозрюваного, який раніше притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап, орієнтування на зловмисника оперативники передали на всі стаціонарні пости поліції та пропускні пункти. Тож завдяки співпраці з прикордонниками вдалося затримати нападника на КПВВ у Каланчацькому районі і не допустити його втечі в Крим. В обох випадках поліція вилучила у зловмисників речові докази, наразі затримані перевіряються на причетність до інших злочинів на території області. За чинним законодавством їм може загрожувати від 7 до 12 років ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області

Читайте також