СБУ затримала «смотрящого» за Вінниччиною
15:13 05.10.2023
255

Спільна операція Служби безпеки України та Національної поліції виявилася успішною у нейтралізації потужного злочинного угруповання, яке тероризувало мешканців Вінницької області.

За інформацією СБУ, під час спецоперації було затримано лідера банди, відомого як "Комар", який відігравав роль "смотрящого" за областю, а також двох інших учасників цього злочинного угруповання. Один із них був підсанкційним "кримінальним авторитетом" і мав значний вплив у кримінальному середовищі.

За слідством, встановлено, що ці зловмисники діяли протягом більше 10 років, тероризуючи місцевих жителів та вимагаючи великі грошові суми за неіснуючі борги. Вони вигадували штучні конфліктні ситуації та змушували своїх жертв платити гроші за "мирне" вирішення спорів. У випадку відмови, злочинці погрожували насильством, фізичною розправою та знищенням майна потерпілих та їхніх родичів.

Зазначено, що лідер банди "Комар" та його спільники вимагали від одного з місцевих підприємців 20 тисяч доларів США під загрозою вбивства. Співробітникам СБУ вдалося затримати зловмисників "на гарячому" під час передачі частини вимаганих 10 тисяч.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також