Вінничанка, яка приєдналася до партії путіна та написала книгу на його похвалу, отримала підозру
16:30 02.10.2023
265

31-річна мешканка Вінниці, яка переїхала до москви, була оголошена підозрюваною у вчиненні ряду кримінальних правопорушень. За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури їй пред'явлено обвинувачення в закликах до повалення конституційного ладу в Україні та підтримці держави-агресора, а також у пропаганді війни та заохоченні окупантів.

За інформацією слідства, ця жінка з 2015 року співпрацювала з провладними структурами та організаціями в москві та стала членом російської політичної партії "єдина росія". Вона активно висловлювала свою підтримку російському режиму у соціальних мережах та публічно захищала анексію Криму та окупацію частини України.

Крім того, підозрювана закликала військовослужбовців ЗСУ не слухати своє "пронацистське командування" та здати зброю перед росіянами. У грудні 2022 року вона представила свою книгу "Україна як культурне наслідок росії: від заснування до краху", де вона спробувала відобразити українську Революцію Гідності та українську владу як "неонацистський режим".

За вчинені злочини підозрюваній загрожує до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування здійснює слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області.

Автор: Марія Петренко
Читайте також