Кулеба про допомогу союзників: готовий проміняти кожне слово співчуття на танк або літак
16:00 05.04.2022
281

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав головну причину, чому країни Заходу повинні забезпечити Україну всім необхідним зброєю, включаючи літаки, танки і реактивні системи залпового вогню.

Про це повідомляє ВВС.

«Бійня у Бучі має усунути будь-які коливання й небажання Заходу забезпечити Україну усією необхідною зброєю, включно з літаками, танками, реактивними системами залпового вогню й бронетехнікою, щоб захистити нашу країну та звільнити її від росіян», - сказав Кулеба.

Він додав, що це стосується і санкцій. За словами очільника МЗС, якщо хтось із колег з Європи чи за океаном спробує сказати йому, що якісь санкції недоречні, надто жорсткі й не повинні запроваджуватись, він вважатиме це зрадою жертв Бучі й мирних жителів інших міст, яких вбили.

«Різанина в Бучі змінює правила гри щодо того, як Захід має продовжувати підтримувати Україну», - переконаний Кулеба.

Він зазначив, що вдячний партнерам за те, що вони зробили для допомоги Україні. Водночас міністр зауважив, що ще багато українських сіл і міст у різних куточках країни залишилися під владою Росії.

«І ми не знаємо, що там відбувається. Я не приймаю жодних напівзаходів. Ми не просимо нічого екстраординарного. Ми лише просимо надати нам все необхідне для звільнення нашої країни, щоб запобігти більшим російським злочинам і врятувати життя мирних жителів», - акцентував глава української дипломатії.

Кулеба зазначив, що за останні тижні після початку війни чув від партнерів сотні слів співчуття й захоплення.

«Але я готовий обміняти кожне слово співчуття й захоплення на танк чи літак або на ембарго на газ та нафту, які допоможуть мені врятувати життя в Україні», - заявив очільник МЗС.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також