У Fortnite зібрали 144 мільйона доларів на допомогу українцям
15:30 05.04.2022
264

20 березня у Fortnite розпочався новий сезон, й Epic Games прийняли рішення спрямувати весь прибуток з внутрішніх покупок у грі у період з 20 березня по 3 квітня в організації, що надають гуманітарну допомогу Україні та українцям.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

Гравці, які купували різноманітні косметичні предмети у Fortnite зібрали неймовірну суму — 144 мільйона доларів. Також до цього свою руку приклали й Microsoft, які перераховували кошти з продажу контенту у Fortnite в Microsoft Store. Ці гроші підуть у фонди Direct Relief, UNICEF, World Food Programme, Агентство ООН у справах біженців та World Central Kitchen.

«VP Epic Games надіслали всі доходи від гри Fortnite, отримані за період з 20 березня до 3 квітня, на гуманітарну підтримку українців. Дякую! Вдалося зібрати 144 мільйони доларів США», - повідомив Федоров.

Він зазначив, що кошти розподілені між такими організаціями: Direct Relief, ЮНІСЕФ, Всесвітньою продовольчою програмою ООН, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців та World Central Kitchen.

Ці організації надають екстрену допомогу, у тому числі медичну допомогу, продукти та питну воду, предмети першої необхідності, юридичну допомогу та притулок в Україні. Також допомагають тим, хто був змушений виїхати за кордон.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також