Британець на ім'я Гаррі Поттер продав екземпляр першого видання книги «Гаррі Поттер і філософський камінь» за 27,5 тисячі фунтів
21:02 17.10.2021
269

33-річний британець на ім'я Гаррі Поттер продав книгу з першого видання роману Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь» (1997 рік) за 27,5 тисячі фунтів. Про це повідомляється на сайті аукціонного будинку.

14 жовтня анонімний покупець з Великобританії придбав книгу за 22 тисячі фунтів, ще 5,5 тисячі були виплачені аукціонному дому в якості комісії.

У рік публікації книги один екземпляр Поттеру подарував його батько Девід Джеймс Поттер. «Тато пояснив, що почув, як Террі Воган згадував Гаррі Поттера по BBC Radio 2, і, як тільки він зрозумів, що Террі мав на увазі відзначену нагородами дитячу книгу, а не свого восьмирічного сина, він розгорнув свій фургон і поїхав в книжковий магазин за примірником для нас », - розповіла Кеті, старша сестра Гаррі.

Довгий час родина не планувала продавати книгу, але потім родичі вирішили витратити зароблені з продажу гроші на свої сім'ї. Отриману суму Поттер і його 36-річна сестра також витратять на перевезення праху померлого в 2017 році батька в Кенії, де він і хотів бути похованим.

Гаррі Поттер працює менеджером з продажу. І останні 25 років йому постійно доводиться доводити людям, що це його справжнє ім'я. «Вони просто не вірять мені. Коли я грав у молодіжній футбольній команді, суддя погрожував мені червоною карткою за те, що я назвав себе Гаррі Поттером. Коли я зустрів свою дружину Філіпу відпочинку в Греції, вона мені теж не повірила », - поділився Поттер.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також