Український борщ - у трійці найкращих супів світу за версією CNN
14:38 28.02.2021
257

 Український борщ потрапив на третє місце у списку 20-ти найкращих супів у світі, за версією американського видання CNN Travel.

“Борщ - це звичайний буряковий суп, який отримує пікантність від квасу та лакто-ферментованого бурякового соку”, - так описує видання цю страву.

"Шматочки ніжного буряка плавають у блискучому червоному бульйоні для супу, котрий так люблять в Україні та в усій Східній Європі. До борщу часто додають щедру порцію сметани”, - йдеться у статті CNN. 

“Хоча цей суп інколи приписують російській кухні, цю думку гостро оспорюють. Українські кухарі наразі проводять кампанію, щоб їхню версію додали до Світової спадщинги ЮНЕСКО”, - зазначила авторка статті американського видання Джн Роуз Сміт.

Перші два місця у списку кращих супів світу зайняли Банга із Нігерії (суп із сому, сухих морепродуктів та яловичини) та суп Фо із В'єтнаму (локшина, яловичина, серед спецій додається кориця). 

До 20-ки найкращих супів потрапив також грузинський Харчо, іспанський Гаспачо, американський Гамбо, а також французький рибний суп Буйабес.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також