У Мінагро підписали меморандум із виноробами, який передбачає створення бренду «Вино України»
09:00 16.12.2021
258

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко підписав меморандум про співпрацю Мінагрополітики з асоціаціями виноградарів та виноробів, який передбачає створення національного бренду «Вино України», - про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко підписав меморандум про співпрацю з об’єднаними асоціаціями виноградників та виноробів. Зокрема, з громадською спілкою «УКРСАДВИНПРОМ», ГО «Всеукраїнська асоціація виробників продукції садівництва й виноградарства» та ГО «Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, документ передбачає створення та просування національного бренду «Вино України», виготовлення українського вина виключно з винограду, вирощеного та переробленого в Україні, запровадження державного реєстру виноградників та виноробної продукції.

На думку виноробів, держава зможе ефективно аналізувати виробництво, обсяги продажу та перехідні залишки винограду та вина в країні, що надалі дасть змогу їй відмовитися від необхідності ліцензувати вино та скасувати стягнення з нього акцизного податку.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також