Ле Пен готова після війни в Україні співпрацювати з Росією, щоб не допустити її союзу з Китаєм
12:30 19.04.2022
259

Кандидатка в президенти Франції та лідерка ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен заявила, що якби була президентом, то пішла б на співпрацю з рф після війни в Україні, щоб переконатися, що Москва не створить альянс з Пекіном. Про це повідомляє Politico із посиланням на Французьке громадське радіо.

"Потрібно буде дипломатично, коли закінчиться війна в Україні, коли буде підписаний мирний договір, спробувати уникнути цього зв’язку, який ризикує стати для нас найбільшою небезпекою 21 століття", — сказала Ле Пен.

На її думку Китай та Росія можуть стати найбільшою у світі військовою силою.

"Уявіть… якщо ми дозволимо першому виробнику сировини у світі — яким є росія — [створити альянс] з першим заводом світу — яким є Китай — то, ймовірно, дозволимо їм заснувати першу військову силу світу. Я вважаю, що це потенційно значна небезпека" — додала кандидатка.

У виданні зазначили: Ле Пен наполягає, що стоїть на боці України в війні, бо є прихильницею національного суверенітету. Водночас вона є давньою шанувальницею владіміра путіна й отримувала партійні позики від банку рф. 

Крім цього, кандидатка знову підтримала незаконну анексію Криму росією, заявивши: "Крим ніколи не був захоплений… у Криму був референдум". За її словами, анексія Криму “кардинально відрізняється” від нинішнього російського вторгнення в Україну.

Раніше Марін Ле Пен підтвердила, що досі вважає Крим російським. Вона також сказала, що не шкодує про заборону в’їзду в Україну.

Перед цим Марін Ле Пен заявила, що Франція вийде з НАТО у разі її перемоги на президентських виборах.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також