Лондон не допомагатиме москві з обміном Медведчука на двох полонених британців – міністр
14:34 19.04.2022
307

Велика Британія не планує допомагати москві у питанні можливого обміну Віктора Медведчука на двох британських військовиків, захоплених російськими солдатами на території України.

Про це заявив міністр у справах Північної Ірландії Брендон Льюїс, передає CNN.

«Ми фактично проходимо процес запровадження санкцій проти людей, близьких до режиму путіна. Ми не будемо розглядати можливості, в яких можемо якось допомогти росії», - сказав Льюїс, відповідаючи на запитання про перспективу обміну британців на Медведчука, якого затримала СБУ.

Водночас на запитання Sky News, чи працює британський уряд над поверненням бійців на батьківщину, міністр відповів, що не коментуватиме «фактично питання національної безпеки».

«Ми завжди несемо відповідальність за британських громадян. Ми повинні досягти балансу з Україною, тому я кажу будь-кому: не їздіть нелегально в Україну. Збройні сили України мають підтримку Великої Британії. Ми продовжуємо її надавати, і це правильний спосіб робити це», - додав міністр.

Льюїс також закликав людей, які хочуть допомогти Україні, робити це через «законні канали» — наприклад, фінансово чи приймаючи у своїх будинках біженців.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також